## PRCC Hatchery Subcommittee Meeting

Thursday, August 21, 2014 Grant PUD Wenatchee Office 11 Spokane Street, Wenatchee

Call-in Number: 1-844-481-8658

### Online meeting link:

1. Go to

https://grantpud.webex.com/grantpud/j.php?MTID=meac1264fc097c3f60dcb09e191b844 dc

- 2. If requested, enter your name and email address.
- 3. If a password is required, enter the meeting password: go
- 4. Click "Join".

Note: If you are unable to access the meeting, click on the link below and navigate to the appropriate date to find this meeting.

https://grantpud.webex.com

#### **PRCC Hatchery Subcommittee Members**

Craig Busack, (alt) NMFS Bill Gale, USFWS Peter Graf, (alt) GCPUD Lynn Hatcher, NMFS Jeff Korth, (alt) WDFW Jerry Marco, (alt) CCT Carl Merkle, CTUIR
Keely Murdoch, (alt) YN
Todd Pearsons, GCPUD
Tom Scribner, YN
Mike Tonseth, WDFW
Kirk Truscott, CCT

#### Agenda

#### 9:00 A.M. Welcome and Agenda Review (5 minutes)

#### 9:05 A.M. Updates and Meeting Summary Review (15 minutes)

- Updates (if available) from:
  - o PRCC
  - o PAC
  - o HCP-HC
  - o Habitat Committee
  - Fall Chinook Working group
- Review July action items and July meeting summary

#### 9:20 A.M. Priest Rapids Hatchery (30 minutes)

- Discussion of distributed mating strategy plan (all)
- Next steps (Eliz.)

#### 9:50 A.M. Composite Broodstock Collection (40 minutes)

- Status of draft SOA on Nason Creek composite broodstock collection (Keely)
- Follow up discussion of Ford et al draft manuscript (all)
- Status of NOAA internal discussions (Lynn)
- Next steps (Eliz.)

#### 10:30 A.M. Nason Creek Tangle Netting (10 minutes)

- Update on tangle netting operations (Peter)
- Next steps (Eliz.)

#### 10:40 A.M. Break (10 minutes)

#### 10:50 A.M. NTTOC Report SOA (15 minutes)

- Draft SOA on NTTOC report (Peter)
- Next steps (Eliz.)

#### 11:05 A.M. Wenatchee Implementation Plan (55 minutes)

- Questions or comments on draft implementation plan (all)
- Voting (all)
- Next steps (Eliz.)

#### 12:00 P.M. Lunch (30 minutes)

#### 12:30 P.M. White River Acclimation (30 minutes)

- Draft 2015 White River temporary acclimation plan (Eric)
- Discussion and questions (all)
- Next steps (Eliz.)

# 1:00 P.M. Marking and Tagging Plan for Nason and White River Spring Chinook (45 minutes)

- Topic introduction (Mike)
- Discussion (all)
- Next steps (Eliz.)

#### 1:45 P.M. Methow Spring Chinook (30 minutes)

- Expanded acclimation results and 2015 request to continue acclimating GCPUD spring Chinook at Mid-Valley pond (Keely)
- Discussion (all)
- Next steps (Eliz.)

#### 2:15 P.M. Wanapum Dam (15 minutes)

Fish passage update (Peter)

# 2:30 P.M. Review Action Items, Potential September Agenda Items, and Wrap-up (10 minutes)

### 2:40 P.M. Adjourn

Next Meeting: Thursday, September 18, 2014