PRCC Hatchery Subcommittee Meeting

Thursday, March 19, 2015 Grant PUD Wenatchee Office 11 Spokane Street, Wenatchee

Call-in Number: 1-844-481-8658

Online meeting link:

1. Go to:

Join WebEx meeting

- 2. If requested, enter your name and email address.
- 3. If a password is required, enter the meeting password: go
- 4. Click "Join".

Note: If you are unable to access the meeting, click on the link below and navigate to the appropriate date to find this meeting.

https://grantpud.webex.com

PRCC Hatchery Subcommittee Members

Craig Busack, NMFS
Matt Cooper, (alt) USFWS
Bill Gale, USFWS
Peter Graf, (alt) GCPUD
Lynn Hatcher (alt), NMFS
Jeff Korth, (alt) WDFW

Carl Merkle, CTUIR
Keely Murdoch, (alt) YN
Todd Pearsons, GCPUD
Tom Scribner, YN
Mike Tonseth, WDFW
Kirk Truscott, CCT

HSC Agenda

9:00 A.M. Updates and Meeting Summary Review (10 minutes)

- Updates (if available) from:
 - o PRCC
 - o PAC
 - o Habitat Committee
 - o Fall Chinook Working group
- Review February action items and February meeting summary

9:10 A.M. White River Culling (20 minutes)

- White River fish status (LWSNFH staff)
- Discussion (all)
- Next steps (Eliz.)

9:30 A.M. White River Productivity (60 minutes)

- Updated analyses (Todd)
- Discussion (all)

Next steps (Eliz.)

10:30 A.M. Break (10 minutes)

10:40 A.M. White River Spring Chinook (60 minutes)

- Continuation of discussion: Path to 2026 decision (all)
- Next steps (Eliz.)

11:40 A.M. Priest Rapids Hatchery M&E Implementation Plan (20 minutes)

- Implementation Plan (Todd)
- Voting (all)
- Next steps (Eliz.)

12:00 P.M. Lunch (30 minutes)

12:30 P.M. Priest Rapids Hatchery Real Time Otolith Reading and Alternative Mating Strategy (40 minutes)

- Presentation (Todd)
- Decision to move forward (all)
- Next steps (Eliz.)

1:10 P.M. Review of Joint HCP-HC/PRCC-HSC Topics (40 minutes)

- Broodstock collection protocols
- YN remote acclimation
- Voting (all)
- Next steps (Eliz.)

1:50 P.M. **Break (10 minutes)**

2:00 P.M. Size Target and Volitional Release Timing (30 minutes)

- Draft size and volitional release targets for Carlton and Nason (Todd)
- Decision on release timing and size target (all)
- Next steps (Eliz.)

2:30 P.M. Permit Updates (15 minutes)

- NMFS (Craig)
- USFWS (Matt Cooper)

2:45 P.M. Review Action Items, Potential April Agenda Items, and Wrap-up (10 minutes)

2:55 P.M. Adjourn

Next Meeting: Thursday, April 16, 2015