# PRCC Hatchery Subcommittee Meeting

Thursday, February 20, 2014 Grant PUD Wenatchee Office 11 Spokane Street, Wenatchee

Call-in Number: 1-800-977-8002, access code 7422882

#### Online meeting link:

 $\frac{https://grantpud.webex.com/grantpud/j.php?ED=251212537\&UID=1480615692\&PW=NYjM3OTMyMzcx\&RT=MiM0}{MyMzcx\&RT=MiM0}$ 

- If requested, enter your name and email address. If a password is required, enter the meeting password: **go**.
- Note: If you are unable to access the meeting, click on the link below and navigate to the appropriate date to find this meeting.

https://grantpud.webex.com

# **PRCC Hatchery Subcommittee Members**

Bill Gale, USFWS Lynn Hatcher, NMFS Rob Jones, (alt) NMFS Jeff Korth, (alt) WDFW Shannon Lowry, (alt) GCPUD Jerry Marco, (alt) CCT Carl Merkle, CTUIR
Keely Murdoch, (alt) YN
Todd Pearsons, GCPUD
Tom Scribner, YN
Mike Tonseth, WDFW
Kirk Truscott, CCT

### **Agenda**

## 9:00 A.M. Welcome and Agenda Review (5 minutes)

#### 9:05 A.M. Updates and Meeting Summary Review (15 minutes)

- Updates (if available) from:
  - o PRCC
  - o PAC
  - o HCP-HC
  - Habitat Committee
  - Fall Chinook Working group
- Review January meeting summary

#### 9:20 A.M. Nason Creek Broodstock Collection (90 minutes)

- SOA from Yakama Nation (Keely)
- Discussion of YN proposal (all)
- Other broodstock collection options (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

#### 10:50 A.M. Break (10 minutes)

#### 11:00 A.M. White River Spring Chinook Issues (60 minutes)

- Updates on: Captive brood status, holding of fish at LWSNFH, fish transfer options, and NMFS position (multiple)
- Path forward for captive brood (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

#### 12:00 P.M. Lunch (please bring something back)

#### 12:30 P.M. Wenatchee Rotary Traps (90 minutes)

- Presentation on rotary trap efficiency model (YN)
  - Nason Creek update
  - o White River update
- Discussion and questions (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

#### 2:00 P.M. AFS Symposium (60 minutes)

- Informal draft carrying capacity presentations (Todd and Peter)
- Discussion (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

#### 3:00 P.M. Carlton Acclimation (20 minutes)

- Volitional Release Evaluation (Todd)
- Next steps and path forward (Eliz.)

#### 3:20 P.M. Priest Rapids Hatchery Broodstock Issues (30 minutes)

- Discussion topics:
  - o Cease or continue ABC and OLAFT broodstock collection?
  - Alternative mating strategies and pNOB calculation
- Next steps and path forward (Eliz.)

# 3:50 P.M. Review Action Items, Potential March Agenda Items, and Wrap-up (10 minutes)

4:00 P.M. Adjourn

Next Meeting: Thursday, March 20, 2014