PRCC Hatchery Subcommittee Meeting Thursday, January 16, 2014 Grant PUD Wenatchee Office 11 Spokane Street, Wenatchee Call-in Number: 1-800-977-8002, access code 7422882

Online meeting link: https://grantpud.webex.com/grantpud/j.php?ED=251212537&UID=1480615692&PW=NYjM3OT MyMzcx&RT=MiMO - If requested, enter your name and email address. If a password is required, enter the meeting password: **go**. - Note: If you are unable to access the meeting, click on the link below and navigate to the appropriate date to find this meeting. https://grantpud.webex.com

PRCC Hatchery Subcommittee Members

Bill Gale, USFWS Lynn Hatcher, NMFS Rob Jones, (alt) NMFS Jeff Korth, (alt) WDFW Shannon Lowry, (alt) GCPUD Jerry Marco, (alt) CCT Carl Merkle, CTUIR Keely Murdoch, (alt) YN Todd Pearsons, GCPUD Tom Scribner, YN Mike Tonseth, WDFW Kirk Truscott, CCT

<u>Agenda</u>

9:00 A.M. Welcome and Agenda Review (5 minutes)

9:05 A.M. Updates and Meeting Summary Review (15 minutes)

- Updates from the PRCC (if any)
- Updates from the PAC (if any)
- Updates from the Habitat Committee (if any)
- Updates from the Fall Chinook Working group (if any)
- Review December meeting summary and conference call summary
- 9:20 A.M. Nason Creek Fish Genetics (120 minutes)
 - Background and questions identified (Elizabeth)
 - Nason Creek genetic analysis (Mike Ford, Shawn Narum, Ken Warheit)
 - Discussion (all)
 - Implications for broodstock collection (all)
 - Next steps and path forward (Eliz.)

11:20 A.M. White River Spring Chinook Issues (60 minutes)

- Summary of fish health recommendations (fish health experts to participate in these discussions)
- Options for 2014 brood (all)

•	GPUD	mitigation	credit	(all)
---	------	------------	--------	-------

- Discussion (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

12:20 P.M.	Lunch (p	lease bring	something	back)
------------	----------	-------------	-----------	-------

12:50 P.M. White River Spring Chinook Issues, continued (30 minutes)

1:20 P.M. Wenatchee Implementation Plan (60 minutes)

- Discussion of path forward (all)
- Contracting status (GPUD)
- Discussion (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

2:20 A.M. Wells Hatchery Broodstock (20 minutes)

- CCT strategy for Wells broodstock replacement (Kirk)
- Discussion (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

2:40 A.M. Reproductive Success Study (10 minutes)

- Proposed scope of work expansion (Mike)
- Discussion (all)
- Next steps and path forward (Eliz.)

2:50 P.M. Carlton Acclimation (15 minutes)

- Volition Release Evaluation (Todd)
- Next steps and path forward (Eliz.)

3:05 P.M. Priest Rapids Hatchery (10 minutes)

- Early mating study results (Todd)
- Next steps and path forward (Eliz.)
- 3:15 P.M. AFS Symposium on Carrying Capacity (5 minutes)
 - Symposium proposal (Todd)
 - Next steps and path forward (Eliz.)
- 3:20 P.M. Review Action Items, Potential February Agenda Items, and Wrap-up (10 minutes)
- 3:30 P.M. Adjourn

Next Meeting: Thursday, February 20, 2014